ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ MI&MO!
Close
Παντανάσσης 24 Πάτρα 26221
09:00 - 21:00
Ας γνωρίσουμε τον Γουίνι το αρκουδάκι και τους φίλους του

Ποιος είναι ο Winnie-the-Pooh;

Ο Winnie-the-Pooh είναι ένα πολύ αγαπημένο αρκουδάκι που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Alan Alexander Milne – ή A.A. Milne όπως είναι γνωστός. O A. A. Milne έγραψε τις ιστορίες για τον Γουίνι το αρκουδάκι για τον γιο του, Κρίστοφερ Ρόμπιν, αφού άκουσε τον Κρίστοφερ να κάνει διάφορες φωνές για τα παιχνίδια του. Μάλιστα ο A. Milne  φρόντισε μέσα στην ιστορία να υπάρχει και ένα αγόρι το οποίο το ονόμασε Κρίστοφερ Ρόμπιν! Τις όμορφες εικονογραφήσεις για όλα τα βιβλία και τις ιστορίες που γράφηκαν για το Γουίνι, τις έκανε ο Ernest H Shepard

Στην αρχή

Στην αρχή, το αρκουδάκι που είχε ο Κρίστοφερ λεγόταν Έντουαρντ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, ο πατέρας του και η υπόλοιπη οικογένειά του συνάντησαν μια καναδική μαύρη αρκούδα με το όνομα “Winnie”, την οποία οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου τους επέτρεψαν να ταΐσουν. Η αρκούδα έτρωγε με μεγάλη ευχαρίστηση το μέλι που της έδωσαν, αλλά της άρεσε και το συμπυκνωμένο γάλα και μάλιστα περισσότερο από το κρέας! Ο Κρίστοφερ λάτρεψε αυτή την αρκούδα και έτσι το αρκουδάκι του από Έντουαρντ έγινε Γουίνι. Στη συνέχεια προστέθηκε και “Pooh” δίπλα στο winnie και αυτό προήλθε από έναν κύκνο με το όνομα “Pooh” που ο ο πατέρας του Κρίστοφερ είχε συναντήσει στις διακοπές του!

Τα άλλα ζώα

Τα άλλα ζώα στο δάσος των εκατό στρεμμάτων ήταν επίσης παιχνίδια που ανήκαν στον Κρίστοφερ. Αυτά τα ζώα ήταν ο Τίγρης, το Γουρουνάκι, ο Αη-ορ, ο Κάνγκα και η Ρού στην συνέχεια ο A. A. Milne συμπεριέλαβε στην παρέα τον Λαγό και την Κουκουβάγια, αλλά αυτά ήταν ζώα της φαντασίας του, δεν τα είχε δηλαδή ο Κρίστοφερ στα παιχνίδια του! Τα παιχνίδια αυτά, στα οποία βασίζονται όλες οι ιστορίες του Γουίνι, βρίσκονται τώρα στο Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης : Ρούχα Disney

Μια αρκούδα με πολύ λίγο μυαλό

Ο Winnie-the-Pooh, ή το Γουίνι το αρκουδάκι, όπως τον αποκαλούν συνήθως, πιστεύει ότι δεν είναι πολύ έξυπνος. Για την ακρίβεια, αποκαλεί τον εαυτό του “Αρκούδα με πολύ λίγο μυαλό”. Ωστόσο, είναι μια πολύ σκεπτόμενη αρκούδα και πάντα καταφέρνει με κάποιο τρόπο να λύνει τα προβλήματα χωρίς να προσπαθεί πραγματικά, επειδή χρησιμοποιεί την κοινή λογική.

Ο χαρακτήρας του Γουίνι

winnie

Ο Winnie-the-Pooh είναι ένας κοινωνικός, φιλικός και καλόκαρδος χαρακτήρας. Βοηθάει τους άλλους και ενθαρρύνει όσους δεν έχουν αυτοπεποίθηση, όπως ο Πίγκλετ. Επισκέπτεται τον Eeyore και του παίρνει ένα δώρο γενεθλίων, παρόλο που ο Eeyore είναι συχνά στεναχωρημένος και δεν φαίνεται πολύ ευγνώμων. Ο Γουίνι αφήνει τον Λαγό να πάρει τα ηνία, παρόλο που αυτός ξέρει ότι δεν έχει πάντα δίκιο, και ακούει την Κουκουβάγια να μιλάει για όλα όσα ξέρει (που είναι πολλά!) και δεν διακόπτει ποτέ.

Ο Winnie έχει φτιάξει το δικό του σπίτι από ξύλα για να τον κρατάει ζεστό τις χιονισμένες νύχτες του Χειμώνα. Γουίνι το αρκουδάκι απολαμβάνει τα σνακς του, ή “έντεκα λεπτά” όπως τα αποκαλεί, και συχνά μπορεί να τον βρει κανείς σε κάποιο από τα σπίτια των φίλων του εκείνη την ώρα για ένα βάζο μέλι ή λίγο συμπυκνωμένο γάλα. Είναι αγαθός και πιστός φίλος, σκέφτεται πολύ ωραία ποιήματα ή “χουμς” όπως τα αποκαλεί.

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες

Κρίστοφερ Ρόμπιν

cristofer robin

Είναι ο ανθρώπινος χαρακτήρας μέσα σε μια παρέα με ζώα, έχει μια “χαρούμενη” και συμπονετική προσωπικότητα και είναι κάποιος στον οποίο ο Πουφ και οι άλλοι θαυμάζουν. Παρά το γεγονός ότι είναι παιδί, είναι πολύ πιο σοφός και ώριμος από πολλούς άλλους χαρακτήρες. Ο Γουίνι θεωρεί τόσο τον Κρίστοφερ Ρόμπιν όσο και τον Πίγκλετ τους καλύτερους του φίλους.

Ο Κρίστοφερ Ρόμπιν ωριμάζει σημαντικά κατά τη διάρκεια των βιβλίων. Ορισμένα κεφάλαια στο “Σπίτι στη γωνιά του Αρκουδιού” καλύπτουν τον Κρίστοφερ Ρόμπιν που αρχίζει να πηγαίνει σχολείο. Στο τελευταίο κεφάλαιο, ο Κρίστοφερ Ρόμπιν αφήνει πίσω του τα λούτρινα ζωάκια του και ζητάει από τον Winnie να τον καταλάβει και να τον θυμάται πάντα.

Στις διασκευές της Disney, είναι 10 ετών και πηγαίνει μόνο σε ημερήσιο σχολείο. Όπως και στα βιβλία, είναι καλύτερος φίλος τόσο με τον Πίγκλετ όσο και με τον Winnie.

Tigger

tiger

Ο Τίγρης είναι ο χαρούμενος, λιγότερο υπεύθυνος και μερικές φορές προβληματικός φίλος του Πουφ, ο τίγρης. Χοροπηδάει τριγύρω και συχνά χοροπηδάει και πέφτει πάνω σε άλλους. Είναι γεμάτος ενέργεια, εξωστρεφής και του αρέσει να διασκεδάζει. Ο Τίγρης συγκατοικεί με την Κάνγκα και τη Ρου στα βιβλία, αλλά ζει μόνος του στις διασκευές της Disney.

Στις ταινίες της Disney ο Τίγρης συχνά δρα ως δευτεραγωνιστής και μερικές φορές ως πρωταγωνιστής, όπως στην ταινία The Tigger Movie. Ο Τίγρης είχε επίσης την τάση να προφέρει συνήθως λάθος λέξεις, όπως “ridickerus” (γελοίος) και συνήθως προκαλεί χάος. Ωστόσο, ο Τίγρης παρουσιάζεται επίσης σκληρός, ατρόμητος, αισιόδοξος και επινοητικός- παρουσιάζεται να προστατεύει τη Ρού όταν ο Κάνγκα δεν είναι κοντά. Ο Τίγρης υπερηφανεύεται ότι είναι μοναδικός και ότι χοροπηδάει, όπως παρουσιάζεται στο τραγούδι “The Wonderful Thing about Tiggers”.

Γουρουνάκι

gourounaki

Ο Πίγκλετ είναι ο καλύτερος φίλος του Γουίνι εκτός από τον Κρίστοφερ Ρόμπιν. Στα βιβλία, συχνά παίρνει το παράδειγμα από τον Γουίνι , εκτός αν τον κυριεύσει ο φόβος, κάτι που συμβαίνει συχνά. Όλο και περισσότερο μέσα από τις ιστορίες δείχνει να είναι πολύ γενναίος όταν αντιμετωπίζει μια κρίση και του δίνεται αρκετή ενθάρρυνση (συνήθως από τον Γουίνι). Του αρέσουν τα “χόρτο-κορν”. Ο Πίγκλετ μετακομίζει με τον Πουφ αφού δώσει το σπίτι του στην Κουκουβάγια.

Στη σειρά της Disney είναι ευγενικός και συνήθως αρκετά ντροπαλός, αλλά με τον Πουφ στο πλευρό του, συχνά ξεπερνά τους φόβους του.

Γκάρης ή Αϊορ

eeyore

Ο Γκάρης είναι ο πάντα σκυθρωπός, απαισιόδοξος και σαρκαστικός φίλος του Γουινι, είναι γάιδαρος ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Ο Αϊόρ δυσκολεύεται να κρατήσει την ουρά του κολλημένη στον πισινό του, αφού το καρφί του πέφτει συνέχεια. Ο Αϊορ έχει ένα σπίτι φτιαγμένο από ξύλα στο σκοτεινό μέρος του δάσους. Ο Αϊορ απολαμβάνει να τρώει γαϊδουράγκαθα.

Στα κινούμενα σχέδια της Disney, ο Αϊορ μιλάει αργά και είναι πιο προσεκτικός από κάποια άλλα ζώα, και συχνά διστάζει να συμφωνήσει με τις πράξεις τους, αλλά συνήθως δεν μπαίνει στον κόπο να προσπαθήσει να αντιταχθεί σε κανέναν. Γενικά, ο Αϊορ είναι πιο θετικός και χαρούμενος στις εκδοχές της Disney σε σύγκριση με τα βιβλία. Η ατάκα του είναι “Ευχαριστώ που το πρόσεξες”, όπως δηλώνει στον εαυτό του. Το σπίτι του Αϊορ συχνά καταρρέει ή γκρεμίζεται στα έργα της Disney.

Λαγός

lagos

Ο Λαγός είναι ένας από τους χαρακτήρες που δεν βασίζονται σε κάποιο παιχνίδι ζωάκι που κάποτε είχε ο Κρίστοφερ Ρόμπιν. Υπάρχει η άποψη πως ο χαρακτήρας του Λαγού βασίστηκε σε ένα πραγματικό κουνέλι όπου ζούσε μαζί με την οικογένεια. Είναι φιλικός, ανυπόμονος αλλά και οξύθυμος. Θεωρεί τον εαυτό του το πιο έξυπνο ζώο στο Δάσος. Επιμένει να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο του και έχει εμμονή με τους κανόνες, τον προγραμματισμό και την τάξη. Συχνά κάνει κουμάντο στους άλλους, αλλά κατά βάθος νοιάζεται πολύ για τους φίλους του. Ο Λαγός μπορεί να διαβάσει, σε αντίθεση με τα άλλα ζώα.

Στις ταινίες της Disney, είναι περήφανος για τον κήπο του και δεν του αρέσει όταν οι άλλοι χαρακτήρες τον διαταράσσουν.

Κάνγκα

kanga roo

Η Κάνγκα είναι ένα θηλυκό καγκουρό και μητέρα του Ρού. Οι δύο τους ζουν σε ένα σπίτι κοντά στον Αμμώδη Λάκκο στο βορειοδυτικό τμήμα του δάσους. Η Κάνγκα είναι ο μόνος θηλυκός χαρακτήρας που εμφανίζεται στα βιβλία και στις ταινίες του Γουίνι Πουφ. Βασίστηκε σε ένα λούτρινο παιχνίδι που ανήκε στον Κρίστοφερ Ρόμπιν Μιλν.

Η Κάνγκα είναι καλόκαρδη, ήρεμη, υπομονετική και υπάκουη. Της αρέσει να διατηρεί τα πράγματα καθαρά και οργανωμένα και προσφέρει μητρικές συμβουλές και φαγητό σε όποιον της το ζητήσει. Προστατεύει τον Ρού, σχεδόν εμμονικά, και του φέρεται με καλά λόγια και απαλή πειθαρχία. Έχει επίσης αίσθηση του χιούμορ, όπως αποκαλύπτεται στο έβδομο κεφάλαιο του Winnie-the-Pooh, όταν ο Λαγός συνωμοτεί για να απαγάγει τον Ρού, αφήνοντας τον Πίγκλετ στη θέση του- η Κάνγκα προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Πίγκλετ δεν είναι ο Ρού και προχωράει να του κάνει το συνηθισμένο μπάνιο του Ρού, προς μεγάλη απογοήτευση του Πίγκλετ.Αυτά τα γεγονότα μεταφέρθηκαν σε μορφή κινουμένων σχεδίων σε μια σκηνή από το Piglet’s Big Movie (2003).

Στις διασκευές της Disney, η προσωπικότητα της Κάνγκα παραμένει αμετάβλητη (αν και είναι πολύ πιο λογική και προσγειωμένη και δίνει στον Ρου κάποιο επίπεδο ανεξαρτησίας), αλλά παίζει ελαφρώς μικρότερο ρόλο και δεν εμφανίζεται σχεδόν τόσο συχνά όσο ο Ρου. Επιπλέον, ο Τίγρης ζει στο δικό του σπίτι αντί με την Κάνγκα (αν και τον βλέπουμε να επισκέπτεται συχνά το σπίτι της).

Ρού

roo

Ο Ρού είναι ο χαρούμενος, παιχνιδιάρης γιος της Κάνγκα, που μετακόμισε στο Δάσος μαζί της. Στα βιβλία, ο Ρού απεικονίζεται ως ένα μικροσκοπικό ζώο γεμάτο ενέργεια. Η Ρού είναι ο μικρότερος χαρακτήρας στην ιστορία.

Όταν η Κάνγκα και ο Ρου έρχονται για πρώτη φορά στο δάσος στο έβδομο κεφάλαιο του Γουίνι, όλοι νομίζουν ότι η Κάνγκα είναι ένα άγριο ζώο, αλλά ανακαλύπτουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και γίνονται φίλοι μαζί της. Στα βιβλία, όταν ο Τίγρης έρχεται στο δάσος, τον καλωσορίζει στο σπίτι της, προσπαθεί να του βρει φαγητό που του αρέσει και του επιτρέπει να ζήσει μαζί της και με τον Ρου. Μετά από αυτό, η Κάνγκα του φέρεται όπως φέρεται και στον γιο της.

Στα έργα της Disney, ο Ρου απεικονίζεται ως ένα μικρό παιδί που συχνά θέλει να είναι ανεξάρτητο. Έχει στενό δεσμό με τον Τίγρη και αργότερα έρχεται κοντά με τον Λάμπυ, έναν νεαρό ελεφαντάκι.

Κουκουβάγια

owl

Η Κουκουβάγια είναι ο πιο ομιλητικός και κύριος χαρακτήρας που παρουσιάζεται ως μέντορας και δάσκαλος για τους άλλους. Είναι και αυτή όπως και ο Λαγός ένας χαρακτήρας ο οποίος δεν βασίστηκε σε κάποιο λούτρινο παιχνίδι που είχε ο Κρίστοφερ, γιαυτό και στις εικονογραφήσεις μοιάζει περισσότερο με ζωντανό ζώο.

Στα βιβλία, η Κουκουβάγια έχει έναν ανώτερο αλλά ευγενικό τρόπο απέναντι στους άλλους. Μπορεί να είναι εριστικός και να εκνευρίζεται εύκολα, ειδικά όταν οι φίλοι της αγνοούν ή διακόπτουν τους μακροσκελείς λόγους της. Μερικές φορές φοράει γυαλιά ανάγνωσης και χρησιμοποιεί τα νύχια της για χέρια, σε αντίθεση με τα φτερά του στην έκδοση της Disney. Ζ

ει σε ένα δέντρο γνωστό ως “Τα Κάστανα”, που περιγράφεται ως “παλιά κατοικία με μεγάλη γοητεία”. Το σπίτι γκρεμίζεται από μια καταιγίδα στο όγδοο κεφάλαιο του Το σπίτι στη γωνία του Γουίνι. Ο Αϊορ ανακαλύπτει τελικά ένα νέο σπίτι για τη Κουκουβάγια, αλλά αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα είναι το σπίτι του Πίγκλετ. Παρ’ όλα αυτά, ο Πίγκλετ προσφέρει το σπίτι στην Κουκουβάγια, η οποία αποκαλεί το νέο της σπίτι “Το Λυκόπουλο”. Η Κουκουβάγια αρέσκεται να παρουσιάζεται ως πολύ ενημερωμένη και έτσι την αντιλαμβάνονται τα άλλα ζώα, αλλά όπως και οι περισσότεροι από τους άλλους χαρακτήρες, δεν γράφει πολύ καλά το όνομά του Γουίνι.

Όταν ο Λαγός (που είναι αρκετά μορφωμένος) έρχεται στην Κουκουβάγια για να συζητήσει μια ειδοποίηση που άφησε ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, η Κουκουβάγια δεν μπορεί να διαβάσει την ειδοποίηση. Αλλά αντί να το παραδεχτεί, η Κουκουβάγια μπλοφάρει με αγωνία κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μέχρι που τελικά ξεγελάει τον Λαγό να διαβάσει την ειδοποίηση δυνατά, οπότε η Κουκουβάγια ξαναπαίρνει τη σοφή της συμπεριφορά σαν να ήξερε από την αρχή τι έλεγε.

Στις διασκευές της Disney, η Κουκουβάγια είναι πολύ πιο χαρούμενη και φιλική. Του αρέσει να λέει ιστορίες για τους συγγενείς της, αλλά πολλές από τις ιστορίες της είναι άσκοπες ή παράλογες. Στο Welcome to Pooh Corner, η Κουκουβάγια φοράει πάντα γυαλιά (και συχνά καπέλο και γυαλιά όταν πετάει) και λατρεύει να μαγειρεύει.

Οι ιστορίες είναι απλά γραμμένες, για να απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες, και γεμάτες κωμικές στιγμές αλλά και απλούς κατανοητούς διαλόγους. Το έργο θα λέγαμε πως είναι είναι πολύ σημαντικό για τα αξιόλογα μηνύματα που μεταδίδει στα παιδιά, μηνύματα με τα οποία υμνεί την φιλία, την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και πολλά ακόμα . Οι πρωτότυπες εικονογραφήσεις του EH Shepard προσθέτουν πόντους στη γοητεία του βιβλίου και το βοήθησαν να γίνει κλασικό για παιδιά.

Όμορφα ρουχαλάκια με τον Γουίνι

 • View paidiko magio boxer galazio winnie the poohΕπιλογή

  Βρεφικό μαγιό γαλάζιο για αγόρια Winnie the pooh της Disney

  3 ετών, 12 μηνών, 18 μηνών, 24 μηνών 21.99
 • View vrefiko set winnie kafeΕπιλογή

  Βρεφικό σετ 2 τεμαχίων για αγόρι, με τον Γουίνι – Καφέ

  6 μηνών, 9 μηνών, 12 μηνών, 18 μηνών 14.90
 • View VH0024.OWHITEΕπιλογή

  Βρεφικό σετ μπλούζα παντελόνι μακό για αγόρι με winnie the pooh

  6 μηνών, 12 μηνών, 18 μηνών, 24 μηνών 32.90

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι είναι άδειο