ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ MI&MO!
Close
Παντανάσσης 24 Πάτρα 26221
09:00 - 21:00
Baby Shower : Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε

Για να βρεθήκατε σε αυτό το άρθρο, ίσως να περιμένετε το μωρό σας σύντομα, ίσως να περιμένει μωρό κάποιος συγγενείς, φίλος η γνωστός σας η μπορεί να έχετε περιέργεια τι είναι αυτό το ξενόφερτο έθιμο που το λένε baby shower. Ίσως κάποιος να σας έχει αναθέσει να αναλάβετε την οργάνωση ενός baby shower και απλά ψάχνετε πληροφορίες. Μην ανησυχείτε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που έχετε σχετικά με το baby shower.

Baby Shower Πάρτι

Το baby shower είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά ένα πάρτι (hello baby) για τον εορτασμό της επικείμενης γέννησης ενός νέου μωρού. Η μέλλουσα μαμά και το μελλοντικό μωρό είναι φυσικά το επίκεντρο του πάρτι. Ο σκοπός του baby shower είναι η συναισθηματική υποστήριξη στη μαμά, καθώς και ή συγκέντρωση δώρων (αντικειμένων) που χρειάζονται για τη φροντίδα ενός μωρού. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσα πράγματα χρειάζεται μια νέα μαμά για τον ερχομό του πρώτου παιδιού της, η λίστα είναι μεγάλη και αρκετά ακριβή! Το baby shower μπορεί να είναι μια απλή συγκέντρωση φίλων – συγγενών και γνωστών με φαγητό – ποτό, αλλά μπορεί να είναι και ένα πιο ιδιαίτερο πάρτι στο οποίο οι καλεσμένοι καλούνται να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια . Εξαρτάται από τους όρεξη και τις επιθυμίες της νέας μαμάς.

Ιδέες και δώρα για baby shower κορίτσι
 • View disney formaki minnie daisy fouxiaΕπιλογή

  Βρεφικό καλοκαιρινό φορμάκι για κορίτσι με την Minnie και την Daisy της Disney

  6 μηνών, 12 μηνών, 18 μηνών, 24 μηνών 21.55
 • View vrefiko forema disney bambi griΕπιλογή

  Βρεφικο φόρεμα για κορίτσι με το ελαφάκι Bambi της Disney

  6 μηνών, 12 μηνών, 18 μηνών, 24 μηνών 25.95

Πως ξεκίνησε το Baby Shower

Το baby shower όπως το ξέρουμε σήμερα είναι μια σχετικά πρόσφατη εφεύρεση που μας ήρθε από την Αμερική . Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο της Emily Post, “Etiquette: The Blue Book of Social Usage” το 1937. Δεδομένου ότι υπήρχε αναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου (1927 και 1922), μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι το συγκεκριμένο έθιμο δεν εφαρμοζόταν πριν το 1937. Εκείνα τα χρόνια το Baby Shower γινόταν το απόγευμα, και καλεσμένοι ήταν μόνο οι φίλες της μητέρας.

Σε αυτά τα πάρτι, μαζευόντουσαν μόνο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης και μιας μαίας. Όλες οι φίλες – συγγενείς μαζεύονταν με τη μητέρα καθώς ξεκινούσε ο τοκετός και έμεναν μαζί της, μερικές φορές για μέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο τοκετός. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναθροίσεων, οι παρευρισκόμενες γυναίκες έλεγαν αστεία, παρηγόρησαν και ενθάρρυναν τη μητέρα και ανταλλάσσονταν κουτσομπολιά και συνταγές. Η πρόθεση αυτής της συγκέντρωσης ήταν να υποστηρίξει τη μητέρα στον τοκετό και να ενισχύσει τους δεσμούς της κοινότητας.

Η παράδοση δώρων των σύγχρονων baby shower εμφανίστηκε στην πραγματικότητα κατά τη βικτοριανή εποχή. Οι εορτασμοί της γέννησης γίνονταν μετά τη γέννα , επειδή οι γυναίκες εκείνη την περίοδο έκρυβαν την εγκυμοσύνη τους όσο το δυνατόν περισσότερο και αποσύρονταν από τη δημόσια ζωή μόλις δεν μπορούσαν πλέον να το κρύψουν άλλο. Ένας άλλος λόγο που το πάρτι γινόταν μετά την γέννα, είναι επειδή εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη θνησιμότητα κατά τον τοκετό και ήθελαν να σιγουρευτούν πως θα γεννηθεί το παιδί ζωντανό. Μετά τη γέννα, μαζευόντουσαν οι φίλες και η οικογένειές τους και έκαναν ένα πάρτι για τη νέα μητέρα. Όταν δίνονταν δώρα, ήταν συχνά χειροποίητα.

Η σύγχρονη ιατρική μείωσε τη βρεφική θνησιμότητα και τη μητρική θνησιμότητα και οι εορτασμοί γέννησης πριν γεννηθεί το παιδί άρχισαν να γίνονται φυσιολογικοί.

Πότε γίνεται το Baby Shower

baby shower miandmo filesΣτην Αμερική, τα baby shower γίνονται συνήθως νωρίς το απόγευμα, ίσως είναι ένα κατάλοιπο των πάρτι τσαγιού της βικτωριανής εποχής. Το baby shower γίνεται συνήθως περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία γέννησης. Αυτό διασφαλίζει ότι η εγκυμοσύνη είναι καλή και η πιθανότητα αποβολής είναι μικρή.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα, φυσικά, εξαρτάται από την κατάσταση της μητέρας, και τις προτιμήσεις της σχετικά με το χρονοδιάγραμμα. Εάν το baby shower δεν είναι ένα πάρτι έκπληξη, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε τη μέλλουσα μητέρα και να δείτε τι προτιμά.

Επίσης, γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο γίνονται τα baby shower την ώρα του δείπνου. Οπότε ο κανόνας για νωρίς το απόγευμα δεν χρειάζεται να τηρηθεί αυστηρά.

Ποιος διοργανώνει το Baby Shower

Αν θέλετε να διοργανώσετε ένα hello baby party για μια φίλη σας η γνωστή σας που είναι έτοιμη να γεννήσει, υπάρχουν δύο τρόποι για να καταλήξετε να το σχεδιάζετε. Η διοργάνωση του baby shower είτε προσφέρετε είτε σας ζητείται. Κανονικά το baby shower διοργανώνεται από έναν φίλο ή συγγενή της μητέρας και είναι απολύτως αποδεκτό για τη μέλλουσα μητέρα να ζητήσει από κάποιον να της διοργανώσει αυτό το πάρτι

Συνήθως, το άτομο που ρίχνει το ντους δεν είναι μέλος της άμεσης οικογένειας (αυτό θεωρείται ως δώρο από την οικογένεια και μπορεί να φαίνεται κολλώδες), αλλά από ένα στενό μέλος της οικογένειας ή έναν στενό φίλο.

Καλεσμένοι σε baby shower πάρτι

Ο προγραμματισμός του baby shower ξεκινά με τη λίστα καλεσμένων. Τα baby shower είναι συχνά υποθέσεις, που περιλαμβάνουν τις πιο στενές φίλες και συγγενείς της μέλλουσας μητέρας. Είναι καλύτερο να σκεφτείτε ποιος από τους φίλους και την οικογένεια θα είναι πιο πιθανό να θέλει να γιορτάσει το νέο μωρό και επίσης να συμβουλευτείτε τη μέλλουσα μητέρα για το ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει στη λίστα καλεσμένων. Συζητήστε για τους καλεσμένους γιατί μπορεί να υπάρχει κάποια αντιπάθεια μέσα στην οικογένεια που εσείς γνωρίζετε.

Ενώ τα baby showers ήταν παραδοσιακά αποκλειστικά γυναικείες υποθέσεις, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές να κάνετε baby shower με καλεσμένους άνδρες και γυναίκες. Επίσης, μερικές φορές γίνονται πολλά διαφορετικά baby showers επειδή ένα πάρτι με πολύ κόσμο μπορεί να είναι δύσκολο για μια γυναίκα που είναι έτοιμη να γεννήσει. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα η μέλλουσα μαμά να θέλει να χωρίσει διαφορετικές ομάδες, ας πούμε, baby shower πάρτι για φίλους, ένα για την οικογένεια και ένα για συναδέλφους.

Πρόσκληση σε baby shower

Στείλτε προσκλήσεις τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την ημερομηνία του baby shower. Αυτό δίνει στους επισκέπτες χρόνο να ψωνίσουν για δώρα και σε εσάς να προγραμματίσετε το πάρτι. Μπορείτε να στείλετε προσκλήσεις μέσω email ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι πάντα ωραίο να στέλνετε ένα εκτυπωμένο προσκλητήριο εκτός από τα ψηφιακά.

Εάν η οικογένεια δεν θέλει οι καλεσμένοι να φέρουν δώρα, όπως μπορεί να συμβαίνει σε ένα baby shower για δεύτερο ή τρίτο παιδί, φροντίστε να το σημειώσετε πάνω στην πρόσκληση. «Όχι δώρα παρακαλώ». Οι στενοί φίλοι και οι συγγενείς θα έχουν άλλες ευκαιρίες να κάνουν δώρα.

Διαβάστε επίσης : Πως να πλένετε τα βρεφικά ρούχα

Ιδέες και δώρα για baby shower αγόρι
 • View PhotoRoom 20230511 211249Επιλογή

  Βρεφικό σετ μακρυμάνικα φορμάκια για αγόρι 2 τεμαχιών της εταιρείας (ABO) με αστεράκια και συννεφάκια

  3 μηνών, 6 μηνών, 9 μηνών 31.90
 • View marver set rouxon batman bebe gri mpleΕπιλογή

  Βρεφικο Σετ Μπλουζα – Σορτς για αγόρι με Batman της Marvel

  6 μηνών, 12 μηνών, 18 μηνών, 24 μηνών 25.55

Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους

baby shower miandmo doraΤα αναμνηστικά είναι μικρά δώρα που δίνονται στους καλεσμένους στο Baby Shower. Το να κάνετε μικρά δωράκια είναι μια καλή ιδέα αν αντέχει ο προϋπολογισμός σας, ειδικά αν οι καλεσμένοι θα φέρουν δώρα. Είναι ένας ευγενικός τρόπος να πείτε ευχαριστώ.

Συνήθως αυτά τα δωράκια είναι μικρά απλά αναμνηστικά. Μερικές φορές μπορεί να είναι κάποια γλυκά. Δεδομένου ότι τα Baby Showers είναι παραδοσιακά αποκλειστικά γυναικείες υποθέσεις, τα Lip Gloss για τα χείλη, τα κεριά και τα προϊόντα μπάνιου είναι μια καλή ιδέα για αναμνηστικά δωράκια. Ακόμη και ένα μικρό λούτρινο κουκλάκι θα ήταν ένα υπέροχο αναμνηστικό δώρο.

Παιχνίδια – Δραστηριότητες στο baby shower

Λόγω της αστικοποίησης που σηματοδοτεί τη σύγχρονη ζωή στην Ελλάδα, συχνά υπάρχουν πολλοί άγνωστοι άνθρωποι που μπορεί να παραβρεθούν σε ένα baby shower. Αυτό μπορεί να είναι κάπως άβολο, για αυτό και ο προγραμματισμός κάποιων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων μπορεί να προσθέσει δομή και να βοηθήσει να σπάσει ο πάγος για όσους δεν γνωρίζονται. Υπάρχουν πολλές ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια στο διαδίκτυο. Απλώς επιλέξτε μερικά που να ταιριάζουν με την προσωπικότητα και τις επιθυμίες της μέλλουσας μαμάς.

Φαγητά και ποτά για ένα baby shower

baby shower miandmo glykaΤα φαγητά σε αυτά τα πάρτι είναι συχνά σνακ και ορεκτικά τα οποία μπορούν να καταναλωθούν εύκολα. Τοστάκια – σαντουιτσακια, σαλάτες, τυριά, σαλάμια ελιές είναι δημοφιλείς επιλογές. Γίνονται επίσης εύκολα. Για γλυκά, σκεφτείτε τα cupcakes ή τα μπισκότα. Λάβετε υπόψη τους διατροφικούς περιορισμούς της μαμάς και των καλεσμένων. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε μη παστεριωμένα τυριά, για παράδειγμα, και ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή στη γλουτένη ή να είναι χορτοφάγοι ή vegan. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν σνακ και τρόφιμα για όλους τους επισκέπτες.

Για ποτά, ο καφές, το τσάι, οι χυμοί, τα αναψυκτικά και το κρασί είναι τα πιο δημοφιλή. Δεδομένου ότι η μέλλουσα μητέρα είναι πιθανό να απέχει από το αλκοόλ, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά όπως το ουίσκυ, το τζιν και η βότκα.

Κατάλληλο δώρο για baby shower πάρτι

Στο παρελθόν, η μέλλουσα μητέρα άνοιγε τα δώρα της στο πάρτι, αλλά πλέον έχει αρχίσει να αλλάζει. Ειδικά όταν είναι μεγάλο το πάρτι, θα έπαιρνε πολύ ώρα να ανοιχθούν όλα τα δώρα και αυτό θα ήταν πολύ βαρετό για τους καλεσμένους. Εάν η μέλλουσα μητέρα δεν νιώθει άνετα να ανοίξει όλα αυτά τα δώρα, μπροστά στους καλεσμένους, αυτό είναι φυσιολογικό και μην την πιέζετε να το κάνει.

Είναι καλύτερο να έχετε ορίσει έναν χώρο για τους επισκέπτες, να αφήνουν δώρα και πακέτα για τη μέλλουσα μαμά.

Πότε τελειώνει ένα baby shower πάρτι

Ένα πολύ μεγάλο πάρτι μπορεί να είναι κουραστικό και αγχωτικό για τη μέλλουσα μαμά. Το baby shower νωρίς το απόγευμα θα μπορούσε να ξεκινά μετά το μεσημεριανό γεύμα και να τελειώσει πριν να νυχτώσει. Επίσης δεν είναι κακό να βάλετε μια ώρα λήξης στις προσκλήσεις.

Θυμηθείτε, η μέλλουσα μητέρα είναι ο επίτιμος καλεσμένος. Αν έχει λόγω της κατάστασης της, έχει κουραστεί τότε το baby shower πρέπει να τελειώσει σύντομα.

Όταν τελειώσει το πάρτι φροντίστε να βοηθήσετε την μαμά με το μάζεμα και την καθαριότητα του σπιτιού. Μην αφήνετε στο σπίτι να υπάρχει ένα χάος μετά το πάρτι το οποίο θα πρέπει να συμμαζέψει η μέλλουσα μαμά.

Δείτε επίσης : Οι πιο ωραίες ευχές για νεογέννητο αγόρι και κορίτσι

Τι πρέπει να κάνετε και τι να μην κάνετε σε ένα baby shower

 • baby shower miandmo 1Κάντε λίστα καλεσμένων. Το άτομο που σχεδιάζει το baby shower πρέπει να προγραμματίσει φαγητό, δραστηριότητες και ποτά, και είναι αδύνατο να το κάνει καλά χωρίς να γνωρίζει πόσα άτομα θα φιλοξενήσει.
 • Μην απαντάτε με ένα «ίσως». Αυτό δεν βοηθά κανέναν. Συμβουλευτείτε το ημερολόγιό σας και δεσμευτείτε. Αν δεν θέλεις να πας, δεν πειράζει. Η απάντηση με ένα όχι μπορεί να ανοίξει μια θέση για έναν επισκέπτη που θέλει πραγματικά να πάει.
 • Μην ξεχάσετε να πάτε. Εάν απαντήσετε με ένα ναι, φροντίστε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να εμφανιστείτε. Μερικές φορές τα πράγματα προκύπτουν, φυσικά, και συχνά είναι αναπόφευκτα, αλλά αν μπορείτε να πάτε, πηγαίνετε.
 • Σεβαστείτε τα αιτήματα στην πρόσκληση, ειδικά αν ζητούν «όχι παιδιά» ή «μόνο γυναίκες». Τα baby shower μόνο για γυναίκες είναι συχνά παραδοσιακά στις οικογένειες. Ο οικοδεσπότης σας ενδέχεται να μην μπορεί να παρακολουθήσει ή να διασκεδάσει μικρά παιδιά. Αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάτε στο baby shower, τότε απαντήστε με ένα «όχι».
 • Συμπεριλάβετε την απόδειξη αλλαγής δώρου στο δώρο σας. Τοποθετήστε το διακριτικά στη συσκευασία όταν το τυλίγετε. Είναι μάλλον ντροπιαστικό για τον επίτιμο καλεσμένο να πρέπει να σας ρωτήσει για την επιστροφή του δώρου, οπότε βεβαιωθείτε ότι μπορεί να το κάνει μόνη της.
 • Αγοράστε ρούχα σε πολλά μεγέθη. Η μαμά θα χρειαστεί μόνο λίγα βρεφικά ρούχα. Η συμπερίληψη ρούχων 3-6 μηνών ή ρούχων 6-9 μηνών θα βοηθήσει ώστε το παιδί να έχει παιδικά ρούχα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο για αυτό αν επιλέξετε να πάρετε ρούχα, δώστε μεγάλη προσοχή στα υφάσματα. Μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα υφάσματα για παιδιά
 • Μην ξεχνάτε ότι οι εποχές αλλάζουν! Αν παίρνετε πολλά μεγέθη παιδικών και βρεφικών ρούχων, είτε προμηθευτείτε πράγματα που θα φοράει το παιδί όλο το χρόνο είτε πάρτε μερικά ρούχα κατάλληλα για την επόμενη σεζόν. Το μωρό μεγαλώνει πολύ γρήγορα δεν θα φοράει αυτά τα παιδικά ρούχα που θα του πάρετε για πολύ καιρό.
 • Μην μεθύσεις. Εάν σερβίρονται αλκοολούχα ποτά, να θυμάστε ότι είναι εκεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν λίγο και να διασκεδάσουν, όχι για να μεθύσουν.
 • Μην αφηγείστε τρομακτικές ιστορίες με αποτυχημένες γεννήσεις κλπ. Δεν είναι η ώρα να να διηγηθείτε τέτοιου είδους ιστορίες. Είστε εδώ για να τη στηρίξετε και να γιορτάσετε μαζί της τον ερχομό του παιδιού της. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας αν σας ρωτήσει, αλλά σίγουρα όχι στο hello baby party.
 • Προσφερθείτε να μείνετε και να βοηθήσετε στο τέλος με το καθάρισμα. Το να κάνεις πάρτι είναι μεγάλη δουλειά και δεν τελειώνει όταν φύγουν οι καλεσμένοι.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι είναι άδειο