ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ MI&MO!
Close
Παντανάσσης 24 Πάτρα 26221
09:00 - 21:00
Eποχική Γκαρνταρόμπα

Καθώς οι εποχές αλλάζουν, κατακλύζεστε με βρεφικά και παιδικά ρούχα στην ντουλάπα του παιδιού σας ; Είναι το βουνό των άπλυτων τόσο ψηλά που νιώθετε ότι δεν θα βγείτε ποτέ; Η δημιουργία μιας εποχικής γκαρνταρόμπα στην ντουλάπα του παιδιού σας σύμφωνα με τις εποχικες ανάγκες για μωρά και παιδιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ακαταστασία των ρούχων στο σπίτι σας, αφήνοντάς σας ακριβώς αυτό που χρειάζεται το παιδί σας για την συγκεκριμένη εποχή που διανύουμε. 

Αυτός ο οδηγός για τη δημιουργία μιας χειμερινής γκαρνταρόμπας για τα παιδιά σας καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε.

Τι είναι η εποχική γκαρνταρόμπα στην ντουλάπα

Μια εποχική γκαρνταρόμπα είναι ένας μικρός αριθμός προσεκτικά επιλεγμένων ρούχων που μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν, δημιουργώντας μια ποικιλία συνδυασμών ρούχων. Μια τυπική γκαρνταρόμπα περιλαμβάνει 12 έως 14 κομμάτια καθημερινής ένδυσης, καθώς και παπούτσια, πιτζάμες, εσώρουχα.

Ποια είναι τα οφέλη μιας χειμερινής γκαρνταρόμπας στην ντουλάπα του παιδιού σας

Πρώτον, και το πιο σημαντικό, ευκολία. Μια εποχική γκαρνταρόμπα σημαίνει ότι ξοδεύετε λιγότερο χρόνο για να αγοράσετε ρούχα και να βρείτε ρούχα. Επίσης, πιθανότατα θα ξοδέψετε λιγότερα στον συνολικό προϋπολογισμό των ρούχων σας. Εδώ είναι μερικά άλλα βασικά πλεονεκτήματα μιας εποχικής γκαρνταρόμπας στην ντουλάπα:

Είναι βιώσιμο. Επειδή το παιδί σας θα έχει λιγότερα ρούχα, αυτό σημαίνει ότι θα φοράει κάθε ρούχο πιο συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα ρούχα για μια εποχική γκαρνταρόμπα για νήπια για το χειμώνα θα πρέπει να είναι ποιοτικά είδη που αντέχουν στο συχνό ξέπλυμα. Επιπλέον, όταν το παιδί σας ξεπερνά ηλικιακά τη χειμερινή ντουλάπα του, μπορείτε να το αποθηκεύσετε για ένα μικρότερο αδερφάκι ή να το δώσετε σε άλλο μέλος της οικογένειας.

Είναι απλό. Όχι μόνο εποχική γκαρνταρόμπα σας εξοικονομεί χρόνο, αλλά διευκολύνει επίσης το μικρό ή το μικρό παιδί σας να επιλέξει τα ρούχα του και να ντυθεί. Με αυτόν τον τρόπο τα αντικείμενα μέσα στην ντουλάπα μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν, έτσι ώστε το παιδί σας να φαίνεται πάντα μαζί — ακόμα κι αν ντύνεται χωρίς βοήθεια ή καθοδήγηση από τη μαμά ή τον μπαμπά!

Είναι άνετο. Όταν επιλέγετε ρούχα για την εποχική γκαρνταρόμπα του παιδιού σας, επιλέξτε αντικείμενα που είναι άνετα και ταιριάζουν μεταξύ τους. Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, να επιλέξετε τα απαραίτητα ρούχα που θα κρατάνε τα παιδάκια σας ζεστά. Επιλέξτε απαλά, βαμβακερά ρούχα που να πλένονται εύκολα χωρίς να χαλάνε ή να κομπιάζουν.

Πώς να δημιουργήσετε μια χειμερινή γκαρνταρόμπα για το παιδί σας

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Ακολουθεί ο οδηγός βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε μια χειμερινή γκαρνταρόμπα στην ντουλάπα του παιδιού σας.

Κάντε απογραφή των ρούχων του παιδιού σας. 

Ποια αντικείμενα έχετε ήδη στα χέρια σας; Τι χρειάζεστε για να αγοράσετε; Θυμηθείτε, μια εποχική γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • Τρεις έως πέντε καθημερινές μπλούζες | Αγόρια Κορίτσια
 • Τρία έως πέντε καθημερινά παντελόνια – φούστες | Αγόρια Κορίτσια
 • Δύο η τρία (πουλόβερ, ζακέτες ή φούτερ) | Αγόρια Κορίτσια
 • Δύο μπουφάν | Αγόρια Κορίτσια
 • Δύο έως τρία ζευγάρια παπούτσια (ένα ζευγάρι αθλητικά, ένα ζευγάρι καλά παπούτσια, ένα ζευγάρι μποτάκια βροχής/χιονιού) | Αγόρια Κορίτσια
 • Δυο έως 3 ζευγάρια πιτζάμες | Αγόρια Κορίτσια
 • Πέντε έως επτά ζευγάρια κάλτσες και εσώρουχα | Αγόρια Κορίτσια

Σχέδιο για τον καιρό. 

Κάθε κλίμα είναι διαφορετικό, γι’ αυτό επιλέξτε προσεκτικά τα είδη για τη χειμερινή ντουλάπα του παιδιού σας με βάση τον τυπικό χειμωνιάτικο καιρό όπου ζείτε. Εάν ζείτε στην Βόρεια Ελλάδα ή κάπου ορεινά όπου η θερμοκρασία μπορεί να πέσει σε μονοψήφια ή κάτω από το μηδέν, φροντίστε στην χειμερινή γκαρνταρόμπα να συμπεριλάβετε ένα βαρύ χειμωνιάτικο παλτό. Εάν ζείτε στην νότια Ελλάδα ή σε καποια νησιά όπου οι χειμερινές θερμοκρασίες είναι συνήθως λίγο πιο ζεστές, τα ελαφρύτερα παλτό, τα σακάκια και οι ζακέτες μπορεί να είναι πιο κατάλληλα. Φροντίστε να λάβετε υπόψη και την υγρασία. Ο χειμώνας μπορεί να είναι βροχερός σε σε κάποιες περιοχές όπως είναι η δυτική Ελλάδα, οπότε φροντίστε το παιδί σας να έχει αδιάβροχο μπουφάν και αδιάβροχες μπότες!

Επιλέξτε μια χρωματική παλέτα

Για να κάνετε τα αντικείμενα της γκαρνταρόμπας σας να αναμειγνύονται και να ταιριάζουν, πρέπει να είναι από την ίδια χρωματική παλέτα. Η προσκόλληση σε μια παλέτα αυξάνει την ευελιξία της γκαρνταρόμπας του παιδιού σας και σας διευκολύνει επίσης στις αγορές σας. Ξεκινήστε με ουδέτερα και προσθέστε ένα ή δύο χρώματα έμφασης. Όταν αγοράζετε ρούχα με σχέδια, φροντίστε να ενσωματώνουν τουλάχιστον μερικά χρώματα στην παλέτα σας.

Πηγαίνετε για ψώνια για νέα κομμάτια 

Επειδή μπορεί να υπάρχουν τόσες διαφορές στο μέγεθος από τη μια μάρκα στην άλλη, συνιστάται να περιορίσετε τις αγορές σας σε ένα ή δύο καταστήματα. Μπορεί να είναι ευκολότερο να δείτε πώς συνεργάζονται όλα τα κομμάτια της εποχικής σας γκαρνταρόμπας, εάν αγοράσετε τα περισσότερα από αυτά σε ένα μαγαζί, και με αυτόν τον τρόπο, θα καταλήξετε με περισσότερα κομμάτια που ταιριάζουν μεταξύ τους. Σχεδιάστε να κάνετε τις αγορές σας νωρίς τη σεζόν, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε από τη μεγαλύτερη ποικιλία ρούχων. 

Η δημιουργία μιας χειμερινής γκαρνταρόμπας για το παιδί σας μπορεί να μειώσει το άγχος που βιώνουν πολλοί γονείς όταν πρόκειται για παιδικά ρούχα. 

Μια ντουλάπα με τακτοποιημένη ανάλογα τις εποχικές ανάγκες όχι μόνο βοηθάει να κρατήσετε τα πράγματα εξαιρετικά απλά για εσάς και τα παιδιά σας, αλλά σας απελευθερώνει επίσης για να αφιερώνετε περισσότερο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας — και λιγότερο χρόνο για να πλένετε και να ψάχνεται διαρκώς τι ρούχα θα φορέσουν τα παιδιά σας!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι είναι άδειο