ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ MI&MO!
Close
Παντανάσσης 24 Πάτρα 26221
09:00 - 21:00
6 συμβουλές για το πώς να ντύσετε το μωρό σας

Τα ρούχα είναι μια σημαντική πτυχή της ανάπτυξης του παιδιού επειδή είναι κρίσιμης σημασίας για την ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας του. Ο σκοπός του ρουχισμού είναι να προστατεύσει το παιδί σας, να το βοηθήσει να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον (εκτός της κοιλιάς της μαμάς του), να βοηθήσει τις κινήσεις του και να το υποστηρίξει καθώς μεγαλώνει γρήγορα. Ακολουθούν μερικές από τις βασικές συμβουλές του Mi&Mo για το ντύσιμο του μωρού σας.

1. Εύκολα κουμπώματα.

Όταν το μωρό σας γίνει περίπου τεσσάρων μηνών (ναι, ακόμα και σε αυτή την ηλικία), μπορείτε να αρχίσετε να του δείχνετε τα κουμπιά, εξηγώντας με τον δικό σας τρόπο τα βήματα για να καταλάβει πως το κάνετε. Το παιδί σας θα αντιληφθεί όλους τους τρόπους με τους οποίους χειρίζονται τα κουμπιά, κάτι που θα το βοηθήσει να μάθει πώς να το κάνει μόνο του αργότερα. Όταν το παιδί σας αρχίζει να αποκτά ισορροπία και να κάθεται στην λεκάνη του, καλέστε το να παρατηρήσει και να μάθει μαζί σας. Προσπαθήστε να βρείτε ρουχαλάκια με κουμπιά που ανοίγουν μπροστά ή στους ώμους για να κάνετε αυτή τη διαδικασία προσβάσιμη στο μικρό σας. Όταν το μωρό σας θα φθάσει γύρω στα δύο χρόνια, θα αρχίσει να κουμπώνει τα ρούχα μόνο του.

2. Προτεραιότητα στην ελευθερία κινήσεων

Αγοράστε βρεφικά ρούχα που να είναι άνετα με οικολογικά υφάσματα και ελαστικά, όπως το ύφασμα ζέρσεϊ. Επιλέξτε μεγέθη που δεν το σφίγγουν ούτε θα πιέζουν το ευαίσθητο κορμάκι του. Προσέξτε την εφαρμογή στην μέση του να μην είναι σφιχτή γύρω από το στομάχι. Τα ελαφριά ρούχα, ειδικά γύρω από τα χέρια και τα πόδια, επιτρέπουν την κίνηση και την εξερεύνηση. Βρείτε εσώρουχα ή βρεφικά μπλουζάκια με χαλαρούς γιακάδες. Ρούχα που είναι άνετα και υποστηρίζουν την κινητικότητα και την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας του παιδιού σας. Διευκολύνει επίσης την εκμάθηση της τουαλέτας, επειδή οι εύκαμπτες λωρίδες της μέσης επιτρέπουν το σήκωμα του παντελονιού πάνω-κάτω πιο εύκολα.

3. Να είστε υπομονετικοί

Δώστε στο παιδί σας άφθονο χρόνο για να περάσει τη νοητική διαδικασία του ντυσίματος και του γδύσιματος μόνο του και χωρίς περισπασμούς. Αντί να το διορθώσετε, προσπαθήστε να προσφέρετε ευκαιρίες εξάσκησης. Το πρώτο βήμα είναι να τα ενθαρρύνετε να ντύνονται ανεξάρτητα. Χαλαρώστε, λοιπόν, αν το σορτς του παιδιού σας είναι ανάποδα ή αν τα παπούτσια του είναι σε λάθος πόδια δεν είναι κάτι που είναι τρομερό. Εάν είναι μεγάλο πρόβλημα ή κάτι που τους θέτει σε κίνδυνο, ρωτήστε τους αν τα πόδια τους αισθάνονται αστεία (συχνά το κάνουν αν τα παπούτσια είναι σε λάθος πόδια). Εάν πουν ναι, προσκαλέστε τους να τα αλλάξουν. Όταν υποστηρίζετε την ανεξαρτησία του παιδιού σας αντί να το διορθώνετε, αυτό θα σας βοηθήσει να χτίσετε την αυτοπεποίθηση και την επιμονή του!

4. Ελευθερώστε τα πόδια!

Φροντίστε να αφήνετε τα πόδια του παιδιού σας ελεύθερα όποτε είναι δυνατό και ασφαλές. Αυτό επιτρέπει περισσότερη αισθητηριακή εξερεύνηση μέσω των ποδιών (ένα ξύλινο δάπεδο έχει διαφορετική αίσθηση από ένα χαλί), ένα νευρικό κέντρο του σώματος και παρέχει πρόσφυση σε εσωτερικές επιφάνειες όπου οι κάλτσες μπορεί να είναι ολισθηρές. Τα γάντια και οι κάλτσες είναι υπέροχα για ζεστασιά, αλλά παρεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο το μικρό σας μπορεί να βιώσει τον κόσμο γύρω του.

5. Βρείτε ρούχα που ενθαρρύνουν το μπουσούλισμα.

Εάν το παιδί σας σέρνεται, τα σορτς είναι προτιμότερα από τα παντελόνια γιατί επιτρέπουν στο μικρό σας να κινείται πιο ελεύθερα και να βιώνει τις διαφορετικές υφές στο πάτωμα ή στο χαλί. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις φούστες και τα φορέματα για κορίτσια, καθώς μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στο περπάτημα και το μπουσούλημα. Οι βρεφικές ολόσωμες φόρμες είναι επίσης υπέροχες όταν το μικρό σας μαθαίνει να μπουσουλάει γιατί δεν μαζεύονται και το εμποδίζουν να κινηθεί. Μόλις το παιδί σας καταφέρει να σηκώνεται και αρχίσει να στέκεται, μπορείτε να μεταβείτε σε παντελόνια και πουκάμισα , τα οποία είναι σημαντικά για την εκμάθηση της τουαλέτας.

6. Αφαιρέστε τις ετικέτες

Αφαιρέστε τις ετικέτες σε όλα τα ρούχα ή βρείτε ρούχα με τυπωμένες και μη λειαντικές ετικέτες. Οι ετικέτες μπορεί να προκαλούν φαγούρα και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του παιδιού σας ή να το αποσπάσουν από την παρατήρηση και τη μάθηση καθώς κινείται στο περιβάλλον του.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι είναι άδειο